Numedalsrally

Det 19. Numedalsrally gikk av stabelen lørdag 1 mars, og det lå ann til et av tidenes NM-rally, med nesten 160 deltakere. Blandt annet, et helt rått startfelt i WRC-klassen, og vel 30 Fiestaer fra både Norge og Sverige, som skulle kjempe i N3 klassen.

 

Det var mye som tydet på at det skulle bli nok en kamp mellom de to unggutta i toppen av NM, og det ble det så absolutt. Etter de to første etappene hadde Andreas Mikkelsen 0,1 sekunders ledelse på Mads Østberg! … Da snakker vi om jevn kjøring, da dem allerede hadde tilbakelagt over 30km. Denne jevne fighten varte gjennom hele løpet og før siste etappe hadde Mads Østberg en ledelse på drøye 2 sekunder, og det skulle satses som bare f… nedover Smådøla. Til slutt var det Andreas som stakk av med seieren, selv om han kjørte med en punktering de siste 3 kilometerene.
Anders Grøndal kjørte godt og solid hele dagen og endte på tredjeplassen, bare 54 sekunder bak Mikkelsen.

Martin Stenshorne var igjen i en egen klasse og vant klassen for de mindre trimmede firehjulstrekkerne. Men denne gangen foregikk det ikke helt feilfritt. På siste etappen, nedover Smådøla, mistet han 5 giret rett etter start men heldigvis kom Martin seg helt frem til Målrampen nede i Rødberg. På de påfølgende plassene befant Bernt Kollevold og Sveinund Bieltvedt seg.

Film (4WD):
http://videos.streetfire.net/video/5247ce62-c59d-49fe-a53c-9a5400c177d8.htm


I den beste klassen for biler med tohjulstrekk var det Trond Svenkerud (Renault Clio) som endelig fikk sin fortjente seier. Peder Økseter (Fort Fiesta) fulgte 20 sekunder etter, mens svensken Joakim Nyman (Fort Fiesta) havnet på tredjeplass, et halvminutt bak Svenkerud.

Film (2WD):
http://videos.streetfire.net/video/b73302d8-3a03-4d99-b3f1-9a5400ce078a.htm


Arve Flaat vant nasjonal med over ett minutt på Sivert Johansen. Tredjeplassen ble delt mellom Trond Lyseng og Ronny Andersen etter at begge hadde kjørt spesialstrekkene på tiden 52:17.7 .

Film (Nasjonal):
http://videos.streetfire.net/video/845fe806-a7e5-48f1-aab9-9a5401095673.htm

Alle resultater:

http://www.numedalsrally.no/resultater2/3 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s