Rally Norway


Mads Østberg på SS21 – Våler 2 (Foto: Torstein Eriksen)

Rally Norway 2009 er over og det ble et svært så vellykket arrangement. Etter en sekundfight hele helgen igjennom var det til slutt Loeb som stakk av med en sterk seier over Hirvonen.
Jeg og Frank Tore var på tur fra og med fredag kveld til søndag ettermiddag. Det var ikke bare arrangementet som ble vellykket, for vi fikk en utrolig rå tur også. Tok det helt med ro og slapp unna stress. Da er det moro å være på rally. Natt til lørdag sov vi i telt oppe på fjelletappen. Nærmere bestemt en km fra Kvarstadsetra. Kaldt? Ja. Teltlivet er ikke akkurat på topp når det beveger seg ned under 20 blå, men vi ble en opplevelse rikere. Etter å ha sett Mountain 1 dro vi nedover til Vikingskipet på Hamar før vi satte kursen mot Gallis Crest på Ringsaker 2. Mye folk, gir mye fyll. Men slik er det på rally. Langhopping ble det uansett, men ingen slo “bakkerekorden” på 43 meter som Hirvonen satte ved første gjennomkjøring denne morgenen. Neste gang det er VM-rally i Norge blir det vel Hirvonens Crest.

Bildet (t.v) Under -20 C ved Kvarstadsetra tidlig lørdag morgen. De mange minusgradene setter ingen stopper for å dra på rally. Vi var ikke alene om å sove på fjellet i hvertfall.
Bildet (t.h) Siste veidele ved Våler, søndag morgen.

Etter nok en tur innom Vikingskipet lørdag kveld, samt en god middag på Myklegard parkerte vi på publikumsplass 18.4 og sov i bilen der natt til søndag. -22C grader gjorde det selvfølgelig kaldt i bilen også, men godt å fyre opp en gang i løpet av natten. Vi gikk vel et par kilometer lørdag morgen og så SS18 på kongeplasser ved nest siste veidele på etappen. Vi bestemte oss for å slappe av og se neste gjennomkjøring av etappen også, og det ble skikkelig deilig i sola, selv om det var 17 minusgrader.

Frank Tore venter på Loeb og co. Her står vi ved nest siste veidele på Våler-etappen. Ble skikkelig kaldt da stolen stod opp. Vi er begge enige om at dette var en knallbra tur, og at det frister til gjentakelse.
Siden det ikke er noe Rally Norway neste år blir det vel Swedish Rally i 2010. Ikke minst var værgudene med oss denne helgen. Sol, sol og sol.

Nå blir det en liten rallypause før det 20. Numedalsrally går av stabelen den 7 mars. Det blir vinterens lengste løp for vår del, og håper det blir en bra opplevelse. Regner med det blir en test før den tid.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s