Storfornøyd etter Aurskog Høland Rally

Kenneth Løvlien - www.nmst.no

Foto: Kenneth Løvlien - http://www.nmst.no

Det skulle visst bli en god debut på sommerføre. Etter en hel dag med jevnt god fart og effektiv kjøring endte vi til slutt på en fin tredjeplass av totalt 14 startende i klasse 11. Terje Kristoffersen vant overlegent og fortjent, mens Kim Berg tok andreplassen.

Undertegnede fikk en merkelig og stressende oppladning til dette løpet, som forøvrig var den femte NM-runden i årets sesong. Pga eksamen fredag ble muligheten til å være med på gjennomkjøring borte, og vi fikk dermed ikke skrevet egne noter. Frank Tore tok med seg Thor Gunnar Hagen som “kartleser-vikar”, Jeg og teamsjef Per Larsen dro utover så fort jeg var ferdig med eksamen i håp om at jeg skulle rekke litt og jeg fikk vært igjennom to korte etapper, og det var deilig å komme litt i gang.

Lørdag morgen startet med en kort publikumsprøve inne i Bjørkelangen sentrum, før det bar ut på grusveiene. Det var utrolig moro å endelig være i gang igjen, etter en pause på nesten tre måneder siden Numedalsrally. Notelesingen gikk veldig bra, og det samme gjorde kjøringen. Etter jevn kjøring lå vi på femteplass inn til første service, etter at SS4 ble avlyst pga ulykke. Uansett lå vi bare 16 sekunder bak første plassen, noe vi var godt fornøyd med. De samme etappene skulle kjøres en gang til og denne gangen ble farten økt på hver etappe. Nå skulle også Karl den XII vei (SS4/SS8) kjøres og jeg var litt spent på hvordan det skulle være å lese her, men det gikk prikkfritt. Alltid moro å være kartleser når det går i ett sett og når det er såpass mye hopp og sprett. Inn til Service B lå vi fortsatt på femte i klassen, 19 sek bak tredje. Så gjenstod det en etappe på hele 33 km. Jeg hadde aldri vært igjennom den før så det var nok en utfordring.
Med tanke på NMK-cupen var målet helt klart å komme seg til mål, men Frank Tore holdt et jevnt og fint tempo hele veien i tillegg til at vi tok igjen en bil 10 km før mål og lå i støvføyka til denne helt inn. Til stor glede kapret vi til slutt tredjeplassen i klassen og en 55 plass totalt.
Frank Tore imponerer meg stadig vekk mer og mer. Å holde ett så høyt og jevnt tempo igjennom et helt rally, når han bare har kjørt ett ordentlig grusrally som ungdom i fjor, tyder på at det bor et godt talent i denne gutten. Samtidig skjønner han at det er viktig “kjøre med hodet” der det trengs. Dette virker lovende.

Trond Eriksen

Foto: Trond Eriksen

Klikk på bildene for stor versjon.
Les Frank Tore’s løpsreferat her: Knallstart på sommersesongen

Nå ser vi frem til Rally Trøgstad den 20 juni, hvor vi også skal tilbake til å skrive egne noter.
Kjør pent så lenge!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s