Andreplass i Sørlandsdebuten!


Det ble nok en god opplevelse for oss da vi tok turen til Mandal for å kjøre Rally Sørland. Etter sukseesen i Sverige forrige helg, kjørte vi med andre ord inn til vår andre strake andreplass på bare to uker. Selvfølgelig strekker andreplassen i NM høyest.

Det 300 km lange løpet hvorav 136 km er fartsetappe har start og mål i Mandal sentrum, mens etappene og serviceplassen lå litt lengre nord oppover i Marnardal.

Teamsjef Per så seg nødt til å melde forfall til dette løpet og da ble det servicesjef Magnus (22) som tok kommando med god hjelp fra førstereisgutt Jørgen (24). Med en sjåfør og kartleser på henholdsvis 19 og 20 år gir dette en gjennomsnittsalder på litt over 21 år på mannskapet som hadde ansvaret for driften denne helgen.

Fredagen morgen gikk med til skrive noter til de svingete sørlandsveiene, noe som ikke skulle vise seg å være noen enkel oppgave ettersom det på store deler av fartsetappene var fjellvegg på ene siden og vann på andre siden. Dette løpet er den gangen vi har stilt dårligst forbredt med tanke på kjennskap til hva som ventet siden vi ikke har deltatt tidligere, vært tilskuer eller sett inboard, men med et godt repertoar i notesystemet lyktes vi å lage gode noter.

Fredag kveld startet rallyet med en kort oppvisningsetappe og to lange krevende etapper så det var viktig å være på tå hev for å ikke tape for mye tid allerede første dagen. Den korte etappen inne på et industriområde gikk greit og vi var i gang. På SS2 merket vi fort at regnet som hadde kommet tidligere på dagen gjorde at det var glatt, men vi kjørte agressivt for å få styring rundt svingene og det ble en god start med fjerde beste tid i klassen.

På SS3 fortsatte vi å kjøre fort og effektivt og vi ble belønnet med tredjetid med kun 3,1 sekund opp til nummer to. Vi lå da på tredjeplass etter endt dag 1 med små differanser både opp og ned.
DSC_6970
Lørdag fortsatte vi i samme tempoet som dagen før, men veiene hadde tørket opp så det var bedre forhold og vi tapte litt tid. Vårt mål med Rally Sørland var å komme til målrampen for å bli kjent med alle etappen og dermed stille bedre forbredt til neste år hvor vi skal kjøre hele NM-sesongen. Vi ønsket derfor ikke å forsøke og følge tempoet til de andre i klassen som kjemper om NM-medaljer i år, men proriterte heller å kjøre sikkert, bli bedre kjent med bilen og dermed ha en gradvis utvikling på tempoet.

Vi fortsatte å kjøre jevnt fort og tidene ble bedre hele veien. Inne til service før de to siste etappene lå vi som nummer fire i klassen med en god luke ned til konkurrentene bak.

Sikker kjøring på de to siste etappene gjorde at vi ved målgang var godt fornøyd med egen innsats og tider på enkelte av etappene gir god grunn til å se lyst på fremtiden. Det viste seg at to av konkurrentene som kjempet om 2. plass i klassen vår hadde fått problemer på den siste etappen hvor en hadde en avkjøring og den andre en punktering som førte til et stort tidstap. Vi avanserte da til 2. plass i klassen og ble nummer fire i vår NM-klasse. Totalt i løpet ble vi nummer 18 av 104 startende.

Vi er svært godt fornøyd med egen innsats i Norges vanskeligste rally og med en bil uten en skramme er vi allerede i gang med å forberede oss til neste dyst som er Aurskog Høland Rally 5. juni.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s