Lurer du på forholdene i Numedal?

Vi har nå en liten pause på hytta vår hos Uvdal Resort, rett ved serviceområdet. Når det gjelder gjennomkjøringen har vi vært igjennom Smådøla Syd, Dokkeberg og Bjerkeflåta to ganger og skal nå på sydsiden av Rødberg for å kjøre Vergjedalen og Lesteberg.
Image
Dette bildet tok jeg ved starten på Smådøla Syd. Vi kjører i dag den nye utgaven av Ford Fiesta, levert av Kverneland Bil Drammen.

HVORDAN SER FORHOLDENE UT?
Smådøla Syd (SS7) starter meget bra øverst i dalen, dog ikke så store brøytekanter da de som oftest blåser bort der oppe. Issålen er ok, men tykkelsen er heller dårlig. Lenger ned i dalen er det noen åpne flekker med grus allerede, men den er hard etter den kalde natten. Enkelte partier er det helt fantastiske forhold med issåle uten løs snø og stedvis bra brøytekanter.De to etappene som går nede i selve Uvdal, Dokkeberg (SS1 og SS5) og Bjerkeflåta (SS6) er mer på kanten. Førstnevnte går i skyggesiden, så det er faktisk en del is selv om det omtrent ikke finnes snø. Bjerkeflåta derimot består av mye gruspartier og frossen sørpe siden det har vært mildere tidligere i uken. Hvor bløtt det blir i morgen er det vanskelig å si, men av de tre første etappene vi har kjørt er dette den med dårligst forhold.

Totalt sett synes jeg forholdene ikke er så dårlige og med tanke på hvor mange km løpets totale lengde er på, er det ikke alt for mange av dem som er ille. Dagen i dag avsluttes med Smådøla Nord, som altså er løpets første etappe. Vi har god flyt på notene og føler vi kan pushe for topplassering med dem.

Det er i hvertfall ikke noe å utsette på det fantastiske påskeværet her øverst i Numedalen i dag!
Image
Vasstulan, 1100 MOH på transportetappen til Smådøla Syd.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s